ЗА ПОРЪЧКИ И ВЪПРОСИ
0885 008 735

Cart0Item(s)

Вие нямате продукти във Вашата пазарска количка.

Product was successfully added to your shopping cart.

Дизайнерски кецове

Защо все по-често мъжете избират дизайнерски кецове вместо официални обувки

 

Много от нас имат един леко неприятен спомен примесен с незабравимото преживяване на абитуриентския бал – носенето на неудобни официални обувки и дългоочакваната им подмяна с удобни дизайнерски кецове веднага щом стигнем до ресторанта.

В последните години това става все по-малко нужно, благодарение на модната тенденция, която подтиква мъжете (а също и жените до някаква степен) да избират спортни обувки за всякакви събития, независимо дали са официални или не. За това сочат и действията на много вериги магазини за обувки, които в последните години все повече размиват разграничението между секциите за спортни обувки и тези за официални.

дизайнерски кецове

Със сигурност може да забележите тази тенденция, ако се огледате на улицата. Но защо изобщо я има? Както при всички модни течения и тук, ако се замислим можем да намерим дълбоки културни прозрения, на които модното течение е само симптом. Най-общо казано, носенето на спортни обувки е само един аспект на по-голямата модна революция към носенето на все по-малко формално облекло от новото поколение. За така нареченото Y поколение, носенето на маратонки на официално събитие е начин, съзнателен или не, да покажат самостоятелно мислене и несъобразяване с правилата на миналото.

 

Но този подтик за самоизразяване чрез облекло може би нямаше да се прояви точно в носенето на спортни обувки, ако не беше един друг съществен фактор – тяхното удобство. Именно то е това, което кара много мъже да зарежат официалните обувки.

 

дизайнерски кецове

За мъже, които все пак искат да са в крак с модата и да запазят елегантността на облеклото си за важни събития, решението са дизайнерски кецове. Поради бързата реакция на производителите на обувки, на пазара могат да се намерят безброй модели елегантни спортни обувки, които могат да се носят дори с костюм. Повечето от тях са със сравнително висока цена, защото са произведени от по-издръжливи материали, които ще запазят спретнатия им вид по-дълго, отколкото при обикновените маратонки. Въпреки цената им, много хора ги смятат за добра инвестиция, тъй като дизайнерските кецове могат да се носят по всякакви поводи.

 

А помните ли времето, когато елитните нощни заведения не пускаха хора с маратонки?

 

Leave a Reply