ЗА ПОРЪЧКИ И ВЪПРОСИ
0885 008 735

Cart0Item(s)

Вие нямате продукти във Вашата пазарска количка.

Product was successfully added to your shopping cart.

Маратонки Puma и най-бързия спринтьор в света.

Маратонки Puma или спортните обувки на Юсейн Болт.

Ако трябваше да познаете какви маратонки носи най-бързият спринтьор в света Юсейн Болт, сигурно щяхте да предположите Adidas или Nike. Но нямаше да познаете, защото всъщност Болт винаги е носил маратонки Puma, от началото на кариерата си без пропуск.

маратонки puma, най-бързите маратонки

Миналата есен Puma стартира новата си кампания на име „За какво тренираш?” („What are you training for?”) по повод пускането на пазара на новия модел спортни обувки Ignite XT, зад който седи името на Болт.

 

Интересен факт е, че миналата година чифт Маратонки Puma подписани от Болт, са били откраднати, докато са чакали своя ред да се продадат на благотворителен търг. Обувките са били оценени на 20 000 долара.

 

Изглежда сделката между немския производител на обувки и известния спринтьор е доходоносна и за двете страни. През юли тази година Puma обявява ръст в продажбите си на маратонки, кецове и други спортни обувки от около 16%. Болт пък от своя страна получава по 10 милиона долара на година, промотирайки марката. Въпреки че договорът изтича в края на 2016, има информация че Puma вече е предложила подновяване на сделката за 2017, след като бегачът е обявил, че планира да приключи кариерата си след лятната Олимпиада през 2016.

Puma Ignite

Кампанията на Puma за Ignite XT е семпла, тъй като новият модел не е предназначен за конкретен спорт, а се промотира като всеобхващаща спортна обувка. На въпроса „За какво тренираш?” рекламата с Юсейн Болт сама дава отговор: „За да съм по-бърз, по-силен, по-свиреп.”

 

Болт обаче не е единствената известна личност, която промотира Ignite XT. Според последния финансов доклад на Puma, певицата Риана също ще заема централно място в кампанията през следващите месеци. За какво тренира Риана? За платина.

 

Leave a Reply