ЗА ПОРЪЧКИ И ВЪПРОСИ
0885 008 735

Cart0Item(s)

Вие нямате продукти във Вашата пазарска количка.

Product was successfully added to your shopping cart.

Новите маратонки Nike

Новите маратонки Nike, които може да забравите, че носите

Случвало ли ви се е на излизане от вкъщи да осъзнаете, че сте забравили да си сложите кецовете? Новият модел на Nike, Free Trainer 1.0, има потенциала да създаде подобно чувство във вас, макар и илюзорно. Американската фирма твърди, че моделът, който е на пазара от 4-ти ноември, създава усещането за бос крак, все едно ходите без обувки.

Въпреки че подобен тип спортни обувки съществува на пазара от 2005-та година, новите маратонки Nike могат да се похвалят с „нулево разместване” на ходилото, което му позволява да работи по-самостоятелно за стабилността и баланса на тялото. По думите на производителя, Nike Free Trainer 1.0 позволяват по-естествени движения и усещане за бос крак, като същевременно предпазват ходилото от външни влияния.

 

nike free mid 1.0

 

Новият модел е подходящ за най-различни видове спортове, като например бягане и скачане, но може би ще е най-полезен за атлети, които се занимават с вдигане на тежести, тъй като специалната подметка позволява високо ниво на стабилност при стоящо положение, което по принцип е възможно само на бос крак, комбинирано с удобството на спортната обувка.

 

маратонки nike за бягане и фитнес

 

Освен с впечатляващата си функционалност, Nike Air Max 2016 привличат внимание и с изчистен и елегантен вид. Моделът излиза на пазара в няколко различни цвята, а в САЩ излизат и версии с емблемите на различни баскетболни отбори, по повод предстоящото баскетболно първенство между американските университети.

Nike Air Max

 

 

 

Дали новият модел ще се хареса на потребителите, остава да видим. Спортните обувки с усещане за бос крак често влизат и излизат от мода през последните години. Пионерите в тази категория бяха Vibram FiveFingers и малко по-късно Adidas’ AdiPure. Наскоро пък излязоха и моделите CrossFit Lifter Plus 2.0 от Reebok и Powerlift 2.0 от Adidas.

Leave a Reply