ЗА ПОРЪЧКИ И ВЪПРОСИ
0885 008 735

Cart0Item(s)

Вие нямате продукти във Вашата пазарска количка.

Product was successfully added to your shopping cart.

Спортни обувки Nike на 3D принтер.

Спортни обувки Nike на принтер, кога и как?

Популярността на 3D принтирането се увеличи главоломно в последните няколко години с напредъка на технологията. Днес то намира иновативни приложения в безброй сфери, като например архитектура, хирургия и дори космическо изследване. Освен това с поевтиняването и усъвършенстването на технологията, тя става и все по-достъпна за крайния потребител.

Производителят на спортни обувки Nike също се включи в надпреварата миналия месец с патентоването на нова технология, която позволява 3D принтиране на част от подметките на обувки. Въпреки че производството на качествени маратонки ще продължи да е сложен процес с много етапи, иновацията ще позволи на Nike все пак да го опрости и да намали нуждата от човешка намеса в изработката на обувки.

спортни обувки nike на 3d принтер

Новините за новия патент за принтиране на спортни обувки nike идват малко след като главният оперативен директор на компанията Ерик Спрънк обяви по време на конференция, че един ден потребителите ще могат да си купуват файл съдържащ дизайна на модел кецове и да си го принтират сами вкъщи.

 

Новият патент също има потенциала да попречи на конкуренцията на Nike да си оптимизира процесите по подобен начин. Adidas, например, също има планове за имплементацията на 3D принтиране в своето производство, но ще трябва да измисли друг начин да използва технологията след патента на Nike.

 

 

Като цяло изглежда, че индустрията на спортните обувки се опитва да е винаги в час с най-модерните технологии, които напоследък работят в посока даването на повече свобода на потребителя. По-рано тази година Nike патентова друга технология, която позволява на купувачите сами да изготвят дизайна на своите маратонки, като използват очила за виртуална реалност и химикал „рисуващ” по празна форма на обувка. Според американската компания тази технология ще даде възможност на всеки да е следващия известен дизайнер на спортни обувки.

 

Със сигурност ще трябва да изчакаме преди да започнем да получаваме маратонките си по имейл, но дотогава остава въпроса доколко ще е достъпна цената на тези нововъведения.

 

Leave a Reply