ЗА ПОРЪЧКИ И ВЪПРОСИ
0885 008 735

Cart0Item(s)

Вие нямате продукти във Вашата пазарска количка.

Product was successfully added to your shopping cart.

Най-харесваните дамски обувки

Безспорен е фактът, че мнозинството от дамите са истински маниачки на темата обувки и често са склонни да похарчат неразумно много пари за някой модерен или удобен чифт. Качествените обувки са не само въпрос на стил и самочувствие, но и на здраве. Как, обаче, да се научим безпогрешно да откриваме най-хубавите и удобни? Има няколко прости правила за това, които много често пренебрегваме.

На първо място, спрете да правите компромиси със средствата, които отделяте за обувки. Започнете да търсите по-висококачествените модели, на утвърдени производители, направени от естествени материали, както отвън, така и отвътре. Обувките, произведени от естествени материали са не само по-издръжливи във времето, като по този начин спестявате средства, но и са много по-приятни за носене и за поддръжка.

Конструкцията на женското стъпало в различните страни се отличава доста по някои параметри като ширина, извивка и дължина. Тези различия се проявяват в системите, приети за обозначаване на размера на обувките в отделните страни. В традициите на различните народи, размерът на стъпалото, като елемент на женската съблазнителност, се е оценявал нееднозначно. В някои страни миниатюрното стъпало е било недостатък, докато в други се е считало за важно условие в красотата на жената.

Обикновено се смята, че обувките с по-голям номер са привилегия на по-високите жени. Проучванията, обаче показват, че и тези със среден ръст могат да носят 39 номер, а понякога и по-голям. В днешно време е много важно да не се комплексираме от размера на обувките, които носим и правилно да изберем точно този номер, който пасва идеално на нашето стъпало. Ето защо, когато купувате поредния чифт обувки е много важно винаги да го мерете с чорап. Това е въпрос не само на хигиена, но и така ще усетите по-правилно размерът на обувките. В противен случай рискувате да вземете по-голям номер и краката ви да се плъзгат докато ходите. Уверете се, че обувките ви пасват идеално и не се водете само от модните тенденции в момента. Разходете се малко в магазина с пробвания чифт, за да усетите дали ви е удобно с него. Срещат се и жени, които умишлено си купуват по-малък номер или по-тесни обувки като смятат, че така краката им ще изглеждат по-елегантни, без да подозират, какви беди могат да си навлекат от това нещо. Тясната обувка никак не стои добре на по-широк крак, а освен това затруднява кръвообращението, като притиска кръвоносните съдове и предизвиква появата на мазоли.

Когато се сдобиете с нови обувки, не бързайте още на другия ден да ги обуете и да отиде с тях на работа. Така има опасност да се върнете с подути и наранени крака. Първият път ги поносете няколко часа, за да омекнат и паснат на ходилото ви. Винаги бъдете предпазливи с обувките с токчета. Безспорно е, че с тях краката изглеждат по-стройни и елегантни, но сигурно не сте предполагали, че дори и токче от 5 см оказва с 50 % по-голямо налягане при ходене върху палеца, отколкото равните обувки. Ако всеки ден носите високи обувки е възможно след време да получите деформация на ходилото. Компромисен вариант е да носите такива елегантни обувки само при специални случаи. За работното си ежедневие се спрете на модели, които съответстват на анатомичните особености на краката ви и не ви причиняват дискомфорт и поява на мазоли. Ортопедите препоръчват зимните обувки да са с половин номер по-големи от носения.

И накрая някои практични съвета за красивата ви визия. Ако носите по-голям номер обувки, не се изкушавайте от ярки модели, защото те оптически още повече ще уголемят стъпалото ви. Ако краката ви са слаби, с тясно ходило, избягвайте обувките с масивна платформа. По-изрязаните обувки удължават крака и му помагат да изглежда по-строен. И накрая, но не на последно място – винаги съобразявайте обувките със стила на облеклото си - само така ще имате красива и хармонична визия.

Leave a Reply