ЗА ПОРЪЧКИ И ВЪПРОСИ
0885 008 735

Cart0Item(s)

Вие нямате продукти във Вашата пазарска количка.

Product was successfully added to your shopping cart.

Минималистичните маратонки – новата мода.

 

Понякога модните тенденции прелетяват край нас буквално с такава скорост,  че съвсем не съумяваме да се възползваме от актуалния им блясък, но пък и в кризата определено стилът е строго актуален и е в зависимост от доста стеснения за мнозина бюджет. Така известната максима, че красотата е пари, днес е по-скоро заменена с фразата – красиви напук на безкрайното родното безпаричие.

Маратонки за фитнес, ходене и бягане извървяват през последните пет десетилетия дългия път към своята най-удобна форма – от много опростените кожени ниски обувки, с които обаче са финиширали на дългите маратони през шейсетте, през свръхомекотените технологични маратонки на осемдесетте и деветдесетте, та чак до съвременната нова тенденция за "минималистични" или “нулеви” спортни обувки.

 

Само допреди петнадесет години търговците употребяваха много енергия, за да ни убедят, че абсорбираща и по-плътна пета със свод, който е много по-изваян, е възможно най-правилният избор, днес обаче се предлагат обувки, приличащи повече на вид танцувална цвичка или балетна пантофка, но не и на класическа маратонка. Лидерът на пазара Nike току-що пусна за продажба ултрамодерна обувка за тичане, приличаща на чорап.

 

Преобладаващият брой минималистични обувки са определено изключително олекотени, с нулева подметка, без повдигната пета, следват извивките и огъването на човешкото стъпало, като ни дават възможност да чувстваме различните видове повърхности, а също дават достатъчно пространство на и така запазват естествената механика на човешкото стъпало.

 

Ето няколко топ идеи на модния пазар за сезона:

 

*Nike Free – великолепен модел, особено ако досега сте имали много дебели и твърди маратонки. Въпреки че не са абсолютно ниски – без нулева подметка, са много гъвкави и меки и доказано осигуряват много леко преминаване от по-старите модели към далеч по-удобните и по-леки маратонки. Това е една невероятно удобна обувка за тичане и фитнес.

Маратонки Nike 5.0

 

*New Balance Minimus – тази модерна обувна серия е повече от прекрасна – преобладаващият брой подметки са много леки, нулеви и затова изключително приятни. Особено комфортни са както за свободно тичане и туризъм, така и за занимания със спорт на закрито (особено през зимния сезон).

 

 

 

 

* Jambu и Jeep Design – една много приятна и лека обувка за дамите, много комфортна при ежедневни неофициални поводи и разходки на открито. Моделите дават достатъчно място за свободно движение на пръстите и са естествено дишащи.

 

 

• Vibram 5 fingers – "петопръстите’’ са модерна евлюирала чиста класика във възможно най-изчистените и минимализирани обувки за туризъм, спорт, тичане и даже маратони. Те са всепризнати доайени в революцията при минималистичните обувки, а разнообразието от модели е наистина изключително голямо.

 

 

 

 

 

Други невероятни марки, предлагащи тези семпли обувки, са Lems, Altra, Аdidas и др. Можете да бъдете напълно уверени, че това не е само последен писък на модата, но ще остане определено трайна част от винаги актуалната спортна традиция.

 

 

 

Leave a Reply