ЗА ПОРЪЧКИ И ВЪПРОСИ
0885 008 735

Cart0Item(s)

Вие нямате продукти във Вашата пазарска количка.

Product was successfully added to your shopping cart.

Важни причини, които ни пречат да отслабнем

В битката с килограмите, често се случва да загубим или да се откажем преди да сме видели реален резултат. Да се отслабне дори с малко може да се окаже доста по-трудно, отколкото сме предполагали. Натрупаните излишества в някои части на тялото не се стопяват толкова бързо, колкото ни се иска и се чувстваме сякаш тялото ни саботира операцията по отслабването.

Колкото и да ни е трудно, обаче, все пак има някои грешки, които често допускаме. Отстраняването на които, заедно с добра диета и упражнения, ще ни помогнат не само в самия процес на отслабване, но и след това, за да се предпазим от досадния йо-йо ефект. Вижте кои са те:

 

ЧЕСТО ТЕГЛЕНЕ НА КАНТАРА.

 

Честото мерене не е полезно.

Доказано е, че за да свалите успешно килограмите, които искате, е необходимо да гледате позитивно на целия процес. Да не се депресирате лесно от трудностите по постигане на желаното тегло. Това с пълна сила важи за ежедневното теглене на кантара. На-добре временно забравете за съществуването на този уред в дома си и проверявайте теглото си най-много веднъж на две седмици. Така ще се спасите от обезверяване и ще станете свидетел на реални резултати. Теглете си сутрин на гладно и не забравяйте, че с постоянство всичко се постига.

ХАОТИЧНА ДИЕТА.

 

За да успете да свалите излишните килограми е най-добре да се придържате стриктно в някоя изпитана диета и то адаптирана точно за вас от истински диетолог. Вложете средства за консултация с такъв. След това спазвайте дадените от него указания, като приготвяте точно такава храна, каквато е препоръчал той. Не заменяйте телешкото със свинско и броколито с бяло зеле. Всеки елемент в една истинска диета е от значение за свалянето на килограми и експериментирането може да намали ефекта й. Винаги се хранете в точно определени часове, без да чакате да почувствате истински пристъп на глад, защото в противен случай рискувате да захапете първото попаднало парче пица пред очите ви.

НЕДОСТАТЪЧНА КОНСУМАЦИЯ НА ВОДА.

 

Дехидратация

Както ни е известно, водата е жизнено необходима за функционирането на всички органи и системи в човешкото тяло. Достатъчното пиене на вода по време на диета спомага за отвеждането на токсините и ускорява процеса на отслабване. Освен това, когато човек е жаден, тялото му изпраща сигнали до мозъка за недостиг на нещо и той го възприема на първо място като недостиг на храна. По този начин по-често ще се чувствате гладни и няма да може да контролирате храненето си. Като пиете колкото е възможно повече вода, ще притъпите значително глада и ще помогнете на тялото си да се пречиства естествено.

НЕРЕДОВНИ ТРЕНИРОВКИ.

 

Тренировки във фитнеса.

Истината е, че да се тренира след дългия работен ден в някоя задушна зала на изморителни уреди е не само скучно и досадно, но и направо гадно. За съжаление, обаче, е факт, че редовните тренировки са ключов момент във всяко отслабване. Без тях няма да постигнете същия резултат, а и тялото ви ще стене по-отпуснато и непривлекателно. Чрез натоварването на мускулите два-три пъти седмично ще подобрите кръвообращението, снабдяването на клетките с кислород и ще придобиете по-изящен силует. Ако не ви е приятно да тренирате фитнес, бихте могли да се запишете на аеробика, на йога или да карате в парка велосипед. Важното е да го правите наистина редовно и да не се оправдавате с натоварения си ден. Ще се уверите, че спортът дори действа освежително и зареждащо.

И накрая, бъдете постоянни, търпеливи и спокойни. Скоро ще се уверите в силата на тези правила и ще видите новото си и по-хармонично тяло.

Leave a Reply