ЗА ПОРЪЧКИ И ВЪПРОСИ
0885 008 735

Cart0Item(s)

Вие нямате продукти във Вашата пазарска количка.

Product was successfully added to your shopping cart.

7 факта за един емблематичен Adidas Forum

Модела произхожда от Франция

Жак ЧезангПрез 1983 г. този чифт се появи във Франция. Проектиран е от френския дизайнер Жак Чезанг. Който се фокусира върху популярността на баскетбола, затова създадава маратонки специално за този спорт.

Начална цена

adidas forumПродажбата на чифта се запомня с факта, че маратонките струват доста. Цената от 100 долара, не им пречи да станат популярни сред младите хора и дори спортистите. Началото започва през 1984 г.

Майкъл Джордан

Jord- Adidas ForumПрез 1983 г. Майкъл все още не е подписал договор с Nike, така че играе с обувки, които сам си е купил. На квалификационните игри за националния отбор на САЩ той играе с чифт Adidas Forum Low. През 1984 г. той дори прави своя дебют в САЩ с тези обувки.

Олимпийските игри са отправната точка

Модела е създадена от adidas специално за Олимпийските игри през 1984 г., които се провеждат в Лос Анджелис. Именно успехът на кецовете в този турнир създадава вълната, която ги прави актуални и на улиците.

Сътрудничество с лейбъла на Рик Рубин

Адидас-def jamadidas през 2009 г. представи сътрудничество със звукозаписната компания Def Jam, в която решиха да разкрият дългогодишната си колаборация, започнала с подкрепата на Beastie Boys. Направен е чифт маратонки, книга, винил и дори логото на Volkswagen, което е толкова познато на феновете на групата.

Кинезиотейп е част от вдъхновението

зад дизайна на маратонката от Жак Чесанг, който изучава структурата на стъпалото на баскетболиста, анализира слабите места в стъпалото на атлета и също така мисли как да засили защитата му. Той намира отговора в тейповете, които се използват преди мачове за фиксиране на крака на баскетболист. По-късно тази технология беше наречена „кръстосана система на глезена“.

Беше и в "Сам в къщи"

Модел Forum Low по-късно излиза отвъд баскетболното игрище и дори се появява във филма "Сам вкъщи". Там той е на краката на главния герой на филма. По-късно adidas дори пуска чифт с тематичен дизайн, който препраща към този филм.Сам в къщи адидас

Leave a Reply