ЗА ПОРЪЧКИ И ВЪПРОСИ
0885 008 735

Cart0Item(s)

Вие нямате продукти във Вашата пазарска количка.

Product was successfully added to your shopping cart.

Оригинални маратонки?

Какво е предимството да купиш оригинални маратонки и как да ги различаваме?

 

Оригинални маратонки са вашият най-добър избор за бягане, ходене или фитнес, удобните и издръжливи спортни обувки са задължителни. Заниманията ви могат да бъдат провалени от неподходящи и неудобни маратонки, които да причинят наранявания и дискомфорт на краката ви при тренировка. Купуването на оригинални спортни обувки ще ви достави нужният комфорт и ще предпази краката и глезените ви от наранявания като същевременно ще ви осигури приятна и ползотворна тренировка.

Реплики на маратонки Оригиналните маратонки, на ниска цена

На пазара има най-различни модели маратонки за всякакъв тип спорт. Ортопедите препоръчват при избора на маратонки да се съобразявате с това какъв вид практикувате приоритетно. От голямо значение, разбира се е, и устойчивостта на обувките, с които тренирате. Оригиналните маратонки са гарантирано с по-високо качество и дизайн на самата обувка. Те гарантират една по-ползотворна и приятна тренировка. Естествено цената им е малко по-висока. Ето защо, когато купувате оригинални маратонки, трябва да бъдете напълно сигурни, че давате парите си именно за такива, а не за реплика на истинския модел, която обикновено няма нищо общо с оригинала.

 

Как да различаваме оригиналните маратонки от репликите.

 

Съществуват някои тънкости, чието познаване ще ви позволи да разберете дали маратонките, които сте купили, са оригинални или не. Първият индикатор е опаковката. Обърнете внимание на кутията, в която са сложени обувките - дали тя прилича на тези, които сте виждали в магазин на производителя. Ако има фрапиращи разлики, то със сигурност не сте купили оригинални маратонки.

 

 

Второто нещо, за което трябва да внимавате, е лицевата, външна част на обувката, както и подметката. Характерно за оригиналните маратонки е, че са меки и еластични.

 

 

Друга малка, но съществена подробност, е фабричният номер – такъв трябва да има на кутията и на етикета от вътрешната страна на обувката и те трябва да съвпадат. Обърнете внимание на надписа, който е прикрепен под езика на маратонката. Там трябва да бъде посочена годината, в която моделът е пуснат в продажба. Запомнете я и проверете в Интернет, защото производителите на реплики обикновено слагат произволна такава. Задължително мерете обувките, и двете. Много хора пренебрегват този момент и пробват само едната. Обуйте маратонките, направете няколко крачки с тях. Можете да ги сравните, като отидете в официалния магазин на марката и пробвайте същия модел и там. Ако има разминаване в усещането за комфорт, значи сте попаднали на реплика.

 

 

В случай, че вече сте закупили маратонките с уверение, че са оригинални, но установявате несъответствия, имате няколко начина да реагирате. Ако сте ги купили онлайн, сайтовете дават право в седемдневен срок да върнете стоката, без да давате никакви обяснения за причините. В случай, че сте закупили маратонките от магазин, е задължително да изискате касова бележка и да я пазите известно време. Имате право да върнете обувките и да поискате парите си обратно. Търговецът е длъжен да ги приеме обратно, а ако откаже задължително отвърнете, че ще подадете жалба в КЗП.

За да сте сигурни и за да избегнете рисковете може да закупите оригинални маратонки и спортни обувки от Sportmoda.bg

One thought on “Оригинални маратонки?”

Leave a Reply